Ahold-bestuurder Wakkie met pensioen

Ahold heeft donderdag bekend gemaakt dat Peter Wakkie het bedrijf eind 2009 gaat verlaten. Wakkie (60) is chief corporate governance counsel en lid van de Raad van Bestuur. Hij werkt bij Ahold sinds 2003, na een loopbaan van 31 jaar bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Peter Wakkie was in eerste instantie verantwoordelijk voor het afhandelen van de verschillende onderzoeken en rechtszaken die voortvloeiden uit de gebeurtenissen bij Ahold in februari 2003. Ook leidde hij de invoering van een eersteklas corporate governance structuur. Later had hij een leidende rol bij de verkoop van onderdelen van Ahold, en werd hij de architect van Ahold's strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

John Rishton, ceo van Ahold, zegt in een reactie op Wakkie's besluit om Ahold te verlaten: "Peter's bijdrage en steun zijn van onschatbare waarde geweest voor Ahold. Hij had een sleutelrol in de Raad van Bestuur en speelde een grote rol bij het vaststellen van Ahold's strategie voor winstgevende groei."

Een opvolger wordt later dit jaar voorgedragen voor benoeming.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!