Hornbach weer beste bouwmarkt van Nederland

Hornbach is de beste bouwmarkt van Nederland, maar Gamma is de bekendste. Dit blijkt uit onderzoek van GfK Panel Services onder drieduizend consumenten, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdag. De marktonderzoeker deed dit voorjaar voor de tweede keer onderzoek naar de waardering en naamsbekendheid van bouwmarkten.

Hornbach scoort vooral hoog op prijs, assortiment en parkeergelegenheid. Bij het eerste onderzoek, gehouden in 2006, kwam het van oorsprong Duitse Hornbach ook al als beste uit de bus. Op nummer 2 staat Praxis, op 3 staat Gamma. De naam Gamma komt het eerst op bij de consument als hem om de naam van een bouwmarkt wordt gevraagd. Vervolgens worden Praxis en Karwei het vaakst genoemd.

Marktonderzoeker Roland Mol van GfK noemt het opmerkelijk dat consumenten juist in crisistijd kwaliteit, verkrijgbaarheid van producten en een uitgebreid assortiment belangrijker vinden dan de prijs. “De prijs is iets belangrijker geworden dan in 2006, maar komt pas op de zevende plaats. De klant vindt na de top-3 van kwaliteit, aanwezigheid producten en uitgebreid assortiment vooral de deskundigheid en behulpzaamheid van het personeel en de bereikbaarheid van de doe-het-zelfmarkt van belang. Ruime openingstijden worden het minst belangrijk gevonden.”

Het slechtst kwamen Hubo en Doeland uit de bus. Maar met de cijfers 6,73 respectievelijk 6,86 boekten ze nog steeds een ruime voldoende. Koploper Hornbach kreeg een 7,55.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!