'Verkoop minicomputer overtroeft Wii en iPhone'

De vraag naar netbooks neemt zo hard toe dat de minicomputers voor internetgebruik qua populariteit de iPhone en de Wii verslaan. Dit signaleert topman Gordon Graylish van de Europese tak van de Amerikaanse chipgigant Intel, die meeprofiteert van deze trend.

Intel verkocht het afgelopen kwartaal 65 procent meer chips die vooral zijn bedoeld voor netbooks, zo bleek uit kwartaalcijfers die het bedrijf dinsdagavond presenteerde.

Graylish zei in een toelichting dat de vraag naar netbooks de gehele computermarkt een stimulans geeft. Consumenten kopen deze computers niet als vervanging van hun personal computer, maar als toevoeging om hun computergebruik mobieler te maken. "Ze spelen een heel andere rol en geven ook ruimte tot innovatie voor gewone laptops, bijvoorbeeld op het gebied van gewicht en batterijduur."

De Taiwanese fabrikant Asus was in 2007 de eerste fabrikant die het aandurfde om een kleine computer op de markt te brengen met een beperkt aantal functies. Toen dit aansloeg, volgden andere fabrikanten.

Inmiddels bieden alle grote computerconcerns netbooks aan. De enige grote naam die nog ontbreekt is Apple, maar er gaan geruchten dat de maker van de Mac-computer dit najaar met een eigen versie komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!