Walmart wil wereldwijde duurzaamheidsindex ontwikkelen

Walmart wil een duurzaamheidsindex voor producten gaan ontwikkelen. De 100 duizend toeleveranciers aan de Amerikaanse winkelketen zullen worden gevraagd te bewijzen in hoeverre ze duurzaam produceren. De opbouw van de index zal jaren in beslag nemen en moet ertoe leiden dat alle producten die de winkel verkoopt een eco-rating hebben waaraan consumenten kunnen zien hoe groen en duurzaam het product is, zo meldde Food Holland maandag.

De index zal ook impact hebben voor de leveranciers van voeding en dranken aan Walmart. De keten is de grootste retailer van de wereld en heeft grote invloed op consumenten en leveranciers.

Als eerste stap zal Walmart haar leveranciers vijftien vragen stellen over de duurzaamheid van hun productieprocessen. Op vier terreinen moet informatie worden verschaft: energie en klimaat; efficiënt materiaalgebruik; natuurlijke grondstoffen; mens en maatschappij. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar in hoeverre een bedrijf de emissie van broeikasgassen meet, hoeveel water wordt verbruikt en hoeveel afval ontstaat. De top-leveranciers in de Verenigde Staten zouden voor 1 oktober al hun antwoorden moeten geven. Leveranciers in andere landen volgen later.

De volgende stap is het ontwikkelen van een wereldwijde database van de levenscyclus van producten. Een consortium van universiteiten zal dit samen met leveranciers, winkels en belangenorganisaties gaan opzetten. De milieueffecten van de hele keten zouden hierin moeten worden vastgelegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!