Broodje gezond is niet echt gezond

Consumenten die denken met een broodje gezond een verantwoorde keuze te maken, komen bedrogen uit. Dat oordeelt de Consumentenbond na onderzoek dat afgelopen vrijdag verscheen, aldus het Algemeen Dagblad.

Voor het onderzoek zijn veertien broodjes onder de loep genomen van onder meer Bakker Bart, C’est du pain, Delifrance en HEMA. De varianten van Delifrance en AH to go krijgen het predikaat ‘redelijk’, die van HEMA en Bakker Bart kunnen er nog net mee door (‘matig’) en de broodjes van C’est du pain/De Broodzaak worden ronduit ‘slecht’genoemd. “We kunnen ze geen van allen aanbevelen”, meldt de nieuwe Gezondgids van de Consumentenbond.

Uit het onderzoek komt naar voren dat van de veertien broodjes er elf te weinig groente bevatten, alle broodjes te zout zijn en de helft van de onderzochte broodjes te veel calorieën bevat. “Het broodje gezond is duidelijk geen bestelling die zijn naam eer aan doet. Je kunt het beter een ‘broodje lekker’ of een ‘broodje iets minder ongezond ’noemen”, aldus woordvoerder Marcel van Beusekom. De Consumentenbond raadt het niet af  voor een broodje gezond te kiezen. “Maar wij vinden wel dat mensen moeten weten wat ze eten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!