Free Record Shop wint in omwisselactie

Free Record Shop heeft na jaren soebatten met de Belastingdienst, over de ludieke omwisselactie in 2001, aan het langste eind getrokken. Staatssecretaris De Jager (Financiën) heeft zijn verlies genomen, schrijft De Financiële Telegraaf.

Onder het mom van ‘De Laatste Ronde’ konden klanten in de winkels van de entertainmentketen een enveloppe voor 25 euro vullen met buitenlands geld. Na omrekening van de valuta en aftrek van wisselkosten, mochten ze dan voor twintig euro een cd kopen.

Het conflict tussen de retailers en de fiscus ging over het verschil van vijf euro. De fiscus zag dit als omzet waarover belasting verschuldigd was. In dit geval een bedrag van 130 duizend euro.

Free Record Shop was het hier niet mee eens, omdat de enveloppen werden ingeleverd bij een ander bedrijf. Die wisselde de franken, peseta’s en marken om in euro’s en rekende daar precies een bedrag van vijf euro voor. Van extra omzet was dus geen sprake.

De winkelketen bracht de zaak voor de rechtbank in Den Haag maar die koos de kant van de Belastingdienst. Hierop ging de retailer in hoger beroep bij het gerechtshof in dezelfde stad. Die koos de kant van het imperium van Hans Breukhoven. De naheffing werd kwijtgescholden.

Staatssecretaris De Jager besloot in eerste instantie in cassatie te gaan bij de Hoge Raad, maar heeft gisteren laten weten dat hij het beroep heeft ingetrokken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!