Winkeliers tegen Europees energieplan

Nederlandse winkeliers zijn tegen de nieuwe Europese plannen om winkelpanden zuiniger te maken. Dit meldt het FD maandag. Detailhandel Nederland is bang voor hogere administratieve lasten, zonder dat duidelijk is of de nieuwe regels effect hebben.

De huidige regels verplichten grote winkels al te meten hoe zuinig hun panden zijn. Brussel wil nu ook dat kleine winkels dit gaan doen. Detailhandel Nederland is van mening dat dit te voorbarig is. Volgens Julius Witteveen, secretaris Europa, moet er eerst duidelijk zijn wat de regels hebben gedaan voor de grote panden. "Er is nauwelijks studie verricht of het werkt. Zitten we straks wellicht met extra administratieve lasten zonder dat het iets oplevert."

De Nederlandse regering is het met Detailhandel Nederland eens. Met het Europees Parlement ligt dit anders. Zij willen uitbreiding en aanscherping van de EU-regels.

Op dit moment heeft slecht vijf procent van de Nederlandse winkels met de energieprestatieregels te maken. Als de geplande uitbreiding doorgaat moet er voor bijna 118 duizend verkooppunten een energieprestatiecertificaat komen. En hier heeft geen enkele ondernemer oren naar, aldus Detailhandel Nederland . "Winkelier zitten niet te wachten op het zoveelste certificaat op de winkelpui."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!