Nieuwe cao mode- en sportdetailhandel

Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de mode- en sportdetailhandel. Alleen de handtekening van minister Donner van Sociale Zaken ontbreekt nog, zodra die is gezet kan de nieuwe cao per 1 oktober 2009 ingaan, zo meldt Fashion United.

De afspraken over de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers in mode en sport liepen eerder dit jaar nog stuk. Het akkoord dat de vakbonden en werkgeversorganisatie CBW-Mitex na twee jaar onderhandelen hadden bereikt, werd op het laatste moment verbroken door de werkgevers omdat de achterban van Mitex het niet eens was met de afspraken.

Over het nieuwe voorstel bereikten FNV Bondgenoten, De Unie en de Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) ruim een week geleden een akkoord met de werkgevers. CNV had aanvankelijk aarzelingen, maar heeft zich inmiddels ook achter het voorstel geschaard.

In het nieuwe voorstel is de loonsverhoging teruggeschroefd tot twee procent voor achttien maanden. Verder werden de regelingen voor roosters verbeterd en het aantal wachtdagen bij ziekte verminderd. De cao loopt tot 1 juli 2010.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!