Winkelier betaalt vaker parkeergeld klant

Winkeliers besluiten steeds vaker het parkeerkaartje van hun klanten te betalen. In de grote steden vergoedt inmiddels zeventien procent van de detailhandel volledig of gedeeltelijk de kosten. In heel Nederland is dat negen procent. De ondernemers willen zo voorkomen dat consumenten wegblijven door ‘absurde’ tarieven.

Deze ontwikkeling is ‘te gek voor woorden’, stelt Detailhandel Nederland, dat vandaag een onderzoek over binnensteden presenteert. “De parkeertarieven worden alsmaar hoger. Om hun winkelgebieden aantrekkelijk te houden draaien steeds meer ondernemers dan ook met fikse tegenzin liever zelf op voor de kosten”, zegt Jelger Zee van de winkeliersorganisatie.

In een enquête van Detailhandel Nederland stelt ruim veertig procent van de winkeliers eventueel bereid te zijn om via de gemeente mee te betalen aan de parkeerkosten, zodat consumenten goedkoper uit zijn.

Consumenten ergeren zich groen en geel aan parkeerkosten. Bijna dertig procent van de automobilisten rijdt om voor een gratis plek elders. Niet alleen over parkeertarieven wordt gemopperd, ook de parkeergelegenheid is een grote ergernis. Twee op de drie automobilisten mijdt winkelgebieden met parkeerproblemen, blijkt uit het onderzoek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!