Er zit nog altijd te veel zout in onze voeding, ondanks beloftes van de levensmiddelenindustrie het zoutgehalte terug te dringen. Broodbeleg, kant-en-klaarproducten, snacks en soep zijn nog net zo zout als 2,5 jaar geleden. In een aantal gevallen is het zoutgehalte zelfs gestegen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
De enige gunstige uitzondering is brood, dat nu minder zout bevat. Een grote vooruitgang, stelt de Consumentenbond, die dezelfde producten onderzocht als bij een eerdere test in 2007. Maar verder is er ondanks alle beloftes niets verbeterd, zei een woordvoerder.
“Nederlanders eten per dag ongemerkt gemiddeld 9 gram zout, veel meer dan de aanbevolen hoeveelheid van 1 gram en ook ruim boven het overheidsadvies van maximaal 6 gram.” Mensen krijgen dagelijks dus nog steeds te veel zout binnen, concludeert de bond.
Voeding nog steeds te zout
Gepubliceerd op 12 oktober 2009 om 00:00
Reacties 0