Sperwer: Winkeliers merken niets van overname

Sperwer-winkeliers merken niets van het bod op Super de Boer. Dat zei directeur Jaap Lagerweij van het supermarktconcern achter Plus en Spar zaterdag in De Telegraaf.

Sperwer keert elk jaar vijftig procent van de winst uit aan de leden. "Dat blijft zo", aldus Lagerweij, hetgeen wordt beaamd door Harold van Velzen, eigenaar van drie Plus-supermarkten en voorzitter van het bestuur van de Sperwer-coöperatie. "Het bedrag dat jaarlijks naar de ondernemers gaat, is aanzienlijk. Mijn supermarktmarges liggen rond de drie procent, ruim de helft daarvan komt van de holding."

Lagerweij was vorige week vrijdag 'enorm verrast' door een gesprek met zijn vriend Tom Heidman van Schuitema (C1000). Samen zouden ze in het weekeinde de prijs bepalen voor de aankoop van de Super de Boer-winkels, nadat Jumbo een bod had gedaan op de bezittingen en schulden van SdB. Heidman haakte op het laatste moment af. Schuitema ging met concurrent Jumbo in zee, vertelde hij.

"Ik had oprecht de veronderstelling dat we een deal hadden", aldus Lagerweij. Veel tijd had hij echter niet om kwaad te zijn. Jaren geleden had Sperwer, net als vele andere supermarkten, de analyse gemaakt dat schaalvergroting noodzakelijk was. Nu Jumbo een bod op de activa en passiva van Super de Boer (SdB) deed, kon Sperwer, dat de laatste zes jaar 215 procent groeide naar een omzet van 1,6 miljard euro, niet achterblijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!