Ahold heeft meeste vrouwen in top

Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen hebben nog steeds nauwelijks vrouwen in hun top. Supermarktconcern Ahold behoort echter tot de positieve uitzonderingen. Van de dertien topfuncties worden vier bekleed door dames (31 procent). KPN en TNT volgen met 3 uit dertien (23 procent).

Bij Ahold vervult Kimberly Ross de functie van executive vice president en chief financial officer. Verder hebben Karen M.A. de Segundo, Stephanie M. Shern en Judith Sprieser een plek in de Raad van Toezicht.

Van de nieuwe 116 nieuwe benoemingen in raad van bestuur of raad van commissarissen gingen er veertien naar een vrouw. Slechts 38 van de 107 bedrijven hebben een vrouw in de top. Dat zijn er vijf meer dan vorig jaar, meldt de Female Board Index 2009.

Volgens het jaarlijkse overzicht van dr. Mijntje Lückerath-Rovers van de Erasmus Universiteit Rotterdam is zeven procent van de in totaal 813 bestuurders en commissarissen vrouw. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar (5,7 procent), maar geen doorbraak, stelt zij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!