HEMA aan de duurzame chocoladeletters

HEMA heeft toegezegd duurzame chocoladeletters in zijn schappen te leggen. In 2012 zullen alle 183 varianten van de letters op verantwoorde wijze zijn geproduceerd, zo meldde de warenhuisketen maandag in een persbericht.

Jamin en Lidl gingen HEMA al voor. De winkelbedrijven reageren op een kritisch rapport van ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. Daaruit bleek onlangs dat 85 procent van de chocoladeletters wordt gemaakt uit cacao waarvoor boeren een slechte prijs krijgen of dat ze moeten werken onder slechte arbeidsomstandigheden.

HEMA neemt volgend jaar een eerste deel van duurzame chocoladeletters op in zijn assortiment. Uiteindelijk is het bedoeling om alle chocolade, dus ook de reguliere, te 'verduurzamen'.

Volgens Oxfam Novib kan de supermarktbranche voor de grootste omslag zorgen. Een op de vier chocoladeletters komt van Aldi, maar deze Duitse keten scoort heel slecht op het gebied van duurzaamheid. Albert Heijn verkoopt wel duurzame chocoladeletters, maar daarbij gaat het alleen om de letters m, p en s. Deze zijn bovendien alleen in de grote filialen te koop, aldus de opstellers van het rapport.

Lees ook: Lidl gaat voor Fairtrade chocoladeletters

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!