Prijzen elektronica flink lager

Elektronicaketens als BCC, It’s en Dixons doen spelconsoles, lcd-tv’s en navigatieapparatuur voor dumpprijzen van de hand. Dit meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Vooral prijzen van lcd-tv’s blijven in rap tempo kelderen, signaleert ook onderzoeksbureau GfK.

De lcd-tv is sinds 2005 in prijs gehalveerd. Daarvan verdween dit jaar opnieuw bijna twintig procent. Aan de daling lijkt volgens Gfk voorlopig geen einde te komen. Het onderzoeksbureau schat dat de gemiddelde prijs in 2010 uitkomt op 570 euro, ruim dertien procent minder dan dit jaar.

Ook Dixons is ervan overtuigd dat tv’s (en dvd’s) nog verder in prijs gaan zakken. “Voorraden zijn zó groot. Om daar vanaf te komen, zit er niks anders op dan de prijzen omlaag te gooien”, aldus merkdirecteur Eddy Assies.

De situatie ligt volgens hem anders bij laptops, e-books en iPods. “Zie zijn met Sinterklaas de deur uitgevlogen en met Kerstmis gebeurt dat weer. Mogelijk ontstaan er tekorten. Daardoor kunnen de prijzen in het nieuwe jaar weer omhoog.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!