SdB rectificeert in Lekker Leven

Supermarktconcern Super de Boer heeft het artikel over ‘blije biggetjes’ uit het februarinummer van haar blad Lekker Leven gerectificeerd. Dat meldt Distrifood maandag. In het maartnummer van het consumentenblad geeft het supermarktbedrijf aan dat welzijn helaas niet de werkelijkheid is voor de meeste varkens.

Met deze stap houdt Super de Boer zich aan de belofte aan stichting Wakker Dier. De stichting spande eerder een kort geding aan, vanwege het verkeerde beeld dat het artikel schetste. “Het meeste varkensvlees in supermarkten, ook dat van Super de Boer, komt van varkens die nooit buiten komen en ook geen stro hebben in hun hokken”, zo meldt de keten in het maartnummer van Lekker Leven.

Klanten die liever vlees kopen van dieren die wel de ruimte hebben gehad tijdens hun leven, kunnen volgens het consumentenblad alsnog terecht bij Super de Boer. “U kunt dan kiezen voor biologisch vlees. Zo heeft uw Super de Boer bijvoorbeeld biologische vleeswaren en karbonades. Een gezonde keus voor u èn voor de varken”, aldus Super de Boer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!