Winkels openen massaal op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag kan in Nederland volop worden gewinkeld. Zo zijn in Den Haag en Rotterdam winkels voor het eerst open met Hemelvaart. Ze volgen daarmee het voorbeeld van Amsterdam, waar dit al enige jaren het geval is. Ook in veel kleinere steden, met name in Noord-Brabant en Limburg kan worden geshopt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Op Bevrijdingsdag zijn in bijna alle grotere binnensteden winkels open. Dit jaar hebben veel Nederlanders dan een vrije dag. In enkele steden gaan de meeste winkels wel dicht, evenals in kleinere steden en dorpen. Voorbeelden daarvan zijn Alkmaar, Hoofddorp en Almere-stad, aldus het AD. In zulke plaatsen zijn meubel- en autoboulevards soms wel open.

Dat meer winkels hun deuren openen komt door de crisis, stelt Guus van der Werff van de Ondernemersfederatie Rotterdam City. “Winkels hebben nu behoefte aan zoveel mogelijk omzet en dagen waarop gekocht kan worden.”

In Den Haag konden shoppers eerder op Koninginnedag in de winkels terecht. Maar de middenstand in de hofstad heeft die dag ingeruild voor Hemelvaartsdag. “Het koninginnedagpubliek kwam niet in de stad om te winkelen. De omzet was die dag niet goed”, verklaart Eric van den Elshout van de Ondernemersvereniging Grote Marktstraat. “De extra opening is er omdat de klant tegenwoordig bepaalt wanneer hij wil winkelen. Als wij dicht zijn, winkelt hij gewoon door op internet.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!