‘Aldi brengt verkeersveiligheid in gevaar’

Supermarktketen Aldi biedt morgen in zijn winkels een aanhangwagen aan als bouwpakket. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Bovag zijn verontrust. “Dat je doe-het-zelvers een IKEA-kast laat monteren is niet erg, maar een aanhangwagen is een ander verhaal. Aldi neemt risico’s met de verkeersveiligheid”, stelt Paul de Waal van de Bovag in het AD.

Aldi laat via een woordvoerder weten de commotie niet te begrijpen. “Wij laten heus geen ondeugdelijke producten de weg op gaan. En de consument heeft er zelf natuurlijk ook geen belang bij om die aanhanger maar in elkaar te flansen. De gemiddelde leek kan hem heel goed in elkaar zetten.” Volgens de discounter is de aanhanger goedgekeurd door het Duitse TÜV, een internationaal gezaghebbende keuringsinstantie, ‘dat is een garantie voor de veiligheid’.

Paul de Waal van de Bovag ziet echter risico’s. “Bij gebruik van verkeerde moertjes en boutjes, en dat zijn er nogal wat, loop je het risico dat de aanhangwagen na vijftig kilometer op vitale delen gewoon uit elkaar trilt.”

De aanhangwagen wordt al in Nederland verkocht. Cees van Doorn is eigenaar van een garagebedrijf in Woerden en gespecialiseerd in aanhangwagens. Hij verkoopt hetzelfde merk als Aldi nu levert, maar uitsluitend kant en klaar, schrijft het AD. “Een professionele monteur heeft 2,5 uur nodig om hem in elkaar te zetten en dan moet hij zijn hoofd erbij houden”, zegt Van Doorn. De 299 euro die Aldi vraagt is spotgoedkoop. Ik kan hem daar niet eens voor inkopen. Dezelfde aanhanger kost bij mij 485 euro, inclusief montage.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!