Moederbedrijf Wehkamp lijft fonq.nl in

RFS Holding, moederbedrijf van Wehkamp.nl, neemt fonq.nl over. Dat meldt fonq.nl-directeur Patrick Kerssemakers aan RetailNews.nl. RFS Holding neemt een belang van zestig procent in fonq.nl, de overige veertig blijft in handen van de directie van fonq.nl. Met welk bedrag de overname is gemoeid, werd niet bekendgemaakt.

Met deze overname maakt RFS Holland Holding kenbaar flink te willen groeien in de online markt in Nederland. Kerssemakers ziet de ontwikkeling als een nieuwe stap in de jonge geschiedenis van het Utrechtse webwarenhuis. “Na het succesvolle jaar 2010, waarin we een omzetgroei van ruim 43 procent realiseerden, is dit opnieuw een prachtige mijlpaal. De online markt is een snelgroeiende markt waar je in deze fase van de ontwikkeling marktaandeel wilt pakken. Door de deelname van RFS kunnen we optimaal profiteren van hun uitgebreide ervaring en expertise in online retail en zo samen verder groeien.”

RFS Holding-ceo Paul Nijhof: “Met fonq.nl voegen we weer een nieuwe winkelformule toe aan onze groep naast wehkamp.nl en Create2Fit en geven we een verdere invulling aan onze groeistrategie.” Fonq.nl is een snelgroeiend webwarenhuis met inmiddels meer dan honderd eigen niche webwinkels op het gebied van wonen, koken, tuin, design en cadeaus. De omzet kwam in 2010 uit op 14,8 miljoen euro.

RetailTrends had in de aprileditie een diepgravend interview met fonq.nl-directeur Patrick Kerssemakers. Vraag het desbetreffende nummer aan via sales@retailtrends.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!