Doeland-vestigingen worden Hubo

Hubo heeft 24 Doeland-vestigingen naar de eigen doe-het-zelf formule omgebouwd. De winkels zijn voorzien van de gevel in de nieuwe huisstijl van Hubo en van alle nieuwe winkelmaterialen. De doe-het-zelfspeciaalzaak (onderdeel van DGN retail) krijgt hiermee 24 nieuwe winkels aan de ketting van inmiddels ruim tweehonderd winkels.

De naar Hubo omgebouwde Doeland-winkels worden vanaf het najaar 2011 ook intern verbouwd conform de nieuwe inrichtingsprincipes, zoals toegepast in de pilotstores in Bergeijk, Nibbixwoud en Denekamp. “In september 2009 hebben we het moeilijke besluit genomen dat de formule Doeland ging verdwijnen”, licht Paul Burger, algemeen directeur DGN retail, de ontwikkelingen toe.

“Vanaf dat moment zijn we met de ondernemers in gesprek gegaan over hun toekomst. Dat heeft zeker tot veel emoties geleid, maar inmiddels is er duidelijkheid voor alle winkels.” De overige zestien Doeland-winkels worden na de zomer naar één van de DGN-formules (Hubo, Multimate en Fixet) omgebouwd. “Praktisch alle in 2011 bij DGN retail aangesloten Doeland-winkels vinden een alternatief binnen ons formulehuis.”

In het zomernummer van RetailTrends leest u een interview met directeur Paul Burger van DGN retail. Daarin gaat hij onder meer in op de emoties die gepaard gingen bij de ontmanteling van Doeland, de noodzaak van krachtenbundeling voor zelfstandig ondernemers in de dhz-branche en laat hij zich uit over de online toekomst van de retailserviceorganisatie.

Een (introductie)abonnement op RetailTrends? Klik hier

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!