Prijsverschillen Europese supers enorm

De prijsverschillen in de supermarkten in verschillende Europese landen zijn enorm. Dat blijkt uit een analyse van Yenom.nl. De site vergeleek de aanbiedingsprijzen van producten als Coca Cola, Finish vaatwas tabletten, paprika en ijsjes in veertien Europese landen met elkaar.

Voor een 1,5 liter fles Coca Cola in de aanbieding betaalt men in Polen slecht 0,57 euro. In Nederland ligt de prijs op 1,17 euro en in Denemarken mag de consument in de aanbieding 2,28 euro neerleggen voor een fles frisdrank. Dat is een verschil van driehonderd procent.

De Finish vaatwas tabletten zijn in Italië in de aanbieding veertig procent duurder dan in Nederland en een kilo paprika kost in Duitsland bijna een halve euro meer dan in België of Italië. Een Magnum ijsje is in Nederland relatief goedkoop (4,98 euro per liter; ongeveer acht ijsjes) en is in België (8,38 euro) en Italië (8,69 euro) weer veel duurder.

Om consumenten te helpen met het inslaan van producten om mee te nemen naar de vakantiebestemming, heeft Yenom.nl een bespaartest ontwikkeld, die advies geeft over de mogelijkheden tot besparen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!