Nieuwe eigenaar voor Schoenenreus

Schoenenreus is in handen gekomen van New Giant. De holdingmaatschappij van de schoenenwinkelketen heeft haar aandelen verkocht aan de investeerder, waarvan Comnaar Investments II, Synergia Capital Fund II en zittend algemeen directeur van de schoenenformule René de Lege aandeelhouders zijn.

Volgens algemeen directeur René de Lege is door deze actie, en een kapitaalinjectie, een solide financiële basis gelegd voor Schoenenreus. Met de deal nemen Paul Schouwenaar en Eric Companjen (eigenaren van Comnaar Investments II) plaats in het managementteam van Schoenenreus. Het tweetal heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van retail. Schouwenaar was onder meer directeur bij textielsuper Zeeman en Companjen stond eerder aan het roer bij Free Record Shop en Bakker Bart.

Het takenpakket van De Lege blijft ongewijzigd. Schouwenaar zal zich richten op de strategische aandachtsgebieden inkoop, positionering en marketing & communicatie. Terwijl Companjen verantwoordelijk wordt voor personeel & organisatie en onroerend goed.Harrie Vercammen is als financieel directeur verantwoordelijk voor de afdelingen iT, administratie en logistiek.

Schoenenreus heeft ondertussen negen filialen omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept en dit jaar volgen er nog meer. Ook het assortiment wordt aangepakt; Schoenenreus stopt met de verkoop van modekleding en gaat in alle filialen sportkleding (én meer sportschoenen) van A-merken aanbieden, aangevuld met private label. De webshop wordt uitgebreid en klantvriendelijker gemaakt. Deze nieuwe strategie zal worden ondersteund door diverse marketingacties.

Ook intern zijn er een aantal vernieuwingen. Er is geïnvesteerd in een up to date automatiseringssysteem en het hoofdkantoor zal worden voorzien van 'een moderne uitstraling in frisse kleuren'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!