‘E-commerce in 2016 verdubbeld’

De online verkopen in Europa zijn over vier jaar goed voor 172 miljard euro. Europa loopt met dat bedrag nog steeds fors achter op de Verenigde Staten, dat al in 2014 voor 198 miljard euro zal verkopen (250 miljard dollar). Dat blijkt uit cijfers van Forrester Research.

De omzet uit webverkopen in Europa bedroeg vorig jaar 97 miljard euro. De VS zal in 2012 een online omzet van 166 miljard euro (210 miljard dollar) boeken, zo voorspelt het onderzoeksbureau.

Volgens Matthew Shay, ceo van de National Retail Federation (NRF) houden deze cijfers in dat retailers bovenop alle technologische ontwikkelingen moeten zittten. “Het is belangrijk dat retailers in deze tijden hun online aanwezigheid op elk apparaat optimaliseren”, vertelt de topman op het Global E-commerce Summit in Barcelona. “Daarnaast moeten zij zorgen dat de in-store technologie aan de behoeften van de consument voldoet. De wereld verandert. Het is aan ons om de volgende stap te zetten. Doe je dat niet, dan is iemand anders je voor.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!