Hans van Heelsbergen ontkomt aan rechtszaak

Er volgt geen juridische procedure tegen Hans van Heelsbergen. Volgens zijn curator onttrok de winkelier onterecht geld aan de boedel van de keten. Hij moet nu ruim 2,5 miljoen euro terug storten. Dat blijkt uit het derde faillissementsverslag van curator Jeroen Princen.

Vlak voor Hans Textiel in mei 2011 failliet ging, vestigde Van Heelsbergen via een andere bv pandrechten op de boedel van Hans Textiel. Hierdoor werd hij de voornaamste schuldeiser van zijn eigen winkelketen. Volgens Princen pleegde de ondernemer hiermee faillissementsfraude. De retailer zelf geeft aan dat er op dat moment nog geen aanleiding was te denken dat Hans Textiel het niet zou redden.

“Ik heb altijd integer en eerlijk gefunctioneerd”, zegt Van Heelsbergen. “Maar ik was met een juridische procedure niets opgeschoten.” De ondernemer vormt namelijk nog steeds een fiscale eenheid met Hans Textiel. Als hij de pandrechten al had gekregen, had hij het geld daaruit direct weer bij de Belastingdienst kunnen inleveren.

In totaal heeft Hans Textiel een schuld van ruim vijf miljoen euro. De fiscus heeft een vordering van ruim 2,2 miljoen ingediend en het UWV eist bijna 1,3 miljoen van de moderetailer. Volgens curator Princen is er een bedrag van 3,5 miljoen dat verdeeld moet worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!