Ahold introduceert afhaalpunten VS

Ahold heeft in de VS het eerste afhaalpunt voor zijn online supermarkt Peapod geopend. Het Peapod Pick-Up afhaalpunt bevindt zich in de omgeving van Chicago en is de eerste fysieke stap van de websuper.

Klanten kunnen bij het bestellen aangeven op welke dag en welk uur zij de spullen op willen halen. Dat kan van zondag tot vrijdag tussen acht uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds. Klanten die hun bestelling nog op dezelfde dag willen afhalen, betalen daar 2,95 dollar voor. Consumenten die alvast bestellen voor de volgende dag of de dagen erna, zijn geen afhaalkosten kwijt. Volgens Ahold kost het afhalen van de bestelling de consument slechts vijf minuten.Tijdens het afhalen kan de consument in de auto blijven zitten.

Ahold houdt in New England momenteel ook een proef met afhaalpunten voor zijn Stop&Shop-supermarkten. Het concern is van plan om nog dit jaar in Nederland Pick-up-points te lanceren, waaronder één in Heemstede. Naar verwachting worden het Amerikaanse logo en de naam ‘Pick-Up’ ook in Nederland gebruikt. Ahold wil zelf geen informatie geven over de proef met Nederlandse afhaalpunten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!