Nederlandse winkels verkopen volop namaak-Uggs

Nederlandse winkeliers verkopen willens en wetens namaaklaarzen van het merk Uggs. Dat zegt Deckers Benelux, het bedrijf dat de Uggs naar Nederland haalt.

De distributeur luidt de noodklok. “Er stroomt op dit moment een golf van namaak-Uggs over Nederland”, zegt marketing manager Annick Hoppener. Ze kan geen cijfers geven, maar heeft sterk de indruk dat het om grote aantallen gaat.

“Veel van de nepproducten worden te koop aangeboden via webwinkels. Maar ze liggen ook in de etalages van bekende Nederlandse winkelketens in bekende winkelstraten.” Volgens Hoppener weten de winkeliers dat het om nepproducten gaat. “Dat is niet alleen schadelijk voor ons maar ook voor de consument. Namaak is geen misdrijf zonder slachtoffers.”

Deckers Benelux denkt dat de meeste namaak in China wordt geproduceerd. In allerlei landen werkt het bedrijf nauw samen met justitie. “Ons doel is deze producten te onderscheppen en te vernietigen en te zorgen dat de vervalsers worden gestraft. Wij doen onderzoek, laten producten in beslag nemen, handelsmaatschappijen en veilingsites uit de lucht halen of op non-actief stellen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!