WE Fashion ontkent ‘flinke verliezen’

WE Fashion ontkent de onheilsberichten die over de keten te ronde gaan. Volgens ceo Wouter Kolk berusten de cijfers op een ‘misverstand’.

WE Fashion leed in het gebroken boekjaar 2011 – 2012 een verlies van 75 miljoen euro en het jaar ervoor een verlies van 43,8 miljoen euro. Het Financieele Dagblad berichtte onlangs dat de schuld van de keten inmiddels is opgelopen tot 293 miljoen, tegenover een eigen vermogen van 112 miljoen euro. Daarnaast zou het feit dat WE International 22 miljoen euro aan goodwill heeft afgeboekt betekenen dat de keten in zwaar weer verkeert. Bovendien loopt de lening via de bank momenteel af.

Kolk meldt echter dat deze cijfers van WE International zijn en niet van WE Fashion. “WE International heeft te maken gehad met extra kosten door herstructureringsmaatregelen, vandaar het verlies. Met WE Fashion gaat het prima, wij maken gewoon winst.” De topman erkent dat het moeilijke tijden zijn. Zeker Nederland wordt als een moeilijke markt gezien. “Toch kennen we hier ook de grootste groei in e-commerce. We geven geen cijfers af, maar ik kan wel zeggen dat we het jaar positief hebben ervaren.”

De keten hoopt haar resultaten nog verder te verbeteren door samenwerkingen met online spelers, zoals Wehkamp.nl, en met opkomende modetalenten. De retailer zet de komende periode in op uitbreiding in Duitsland en China. De ceo wil niet zeggen hoeveel winkelopeningen er op de planning staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!