House of Shoes failliet

Schoenenketen House of Shoes is gisteren failliet verklaard. Het nieuws werd donderdag gemeld op BredaVandaag.nl. Een medewerker van advocatenkantoor Bierman laat weten dat het nog te vroeg is voor een eerste reactie. Curator Cees Klomp is sinds woensdagmiddag in gesprek met het bestuur van de keten.

Algemeen directeur Peter Dekker laat desgevraagd weten dat hij op advies van de curator geen mededelingen mag doen aan de pers. Onder House of Shoes vallen 41 winkels en een webshop. Wat er met de winkels, het personeel en lopende orders gaat gebeuren, zal worden uitgezocht door de curator.

Op de website en de Facebook-pagina staat sinds gisteren de melding: ‘Wegens technisch onderhoud aan onze webshop is bestellen momenteel niet mogelijk en is onze klantenservice druk om alle openstaande orders af te handelen. Indien u al besteld heeft hoort u z.s.m. van ons. Excuses voor het ongemak.’.

Algemeen directeur Peter Dekker trad in 2009 in dienst van de keten met als voornaamste taak om de formule weer aan te scherpen. In een interview dat RetailTrends vorig jaar oktober met hem had, gaf hij aan dat de focus weer op families moest komen te liggen en daarvan ‘zijn moeder en kind de belangrijkste klanten’. Ook het prijsniveau werd opgeschroefd om zo meer afstand te nemen van de concurrentie in de drukke schoenenmarkt van Nederland.

De stappen die werden gezet, konden op waardering van de klanten rekenen. Zo wist de keten vorig jaar nog te winnen in de categorie schoenen binnen de ING Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste Winkelketen. Dit jaar was het bedrijf wederom genomineerd binnen deze categorie, maar afgelopen 30 oktober ging Ziengs er met de deelprijs vandoor.

House of Shoes werd in 1904 als Nimweegse Combinatie opgericht als fabriek van kinder- en vrouwenschoenen en is sinds eind jaren 60 eigendom van de familie Krol. Zij startten met directe verkoop vanuit de fabriek, dat twee jaar later resulteerde in de eerste officiële winkel. De schoenenketen is onderdeel van de Verenigde Bedrijven Nimco (VBN) en ging in 2005 verder onder de naam House of Shoes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!