Marks & Spencer opent winkel in Kalverstraat

Marks & Spencer opent morgen zijn eerste winkel in Nederland. De Britse warenhuisketen keert hiermee na twaalf jaar terug naar de Kalverstraat. De winkel zal bestaan uit veel food en een e-boutique, waarbij het online bestellen van kleding mogelijk is. Hiermee wil Engelands grootste modeketen het web in de fysieke winkels brengen. De keten wordt geleid door de Nederlander Marc Bolland, die vanavond de nieuwe vestiging aan de pers presenteert.

Bolland introduceerde M&S in 2011 in Frankrijk, na een eerdere proef met een e-boutique. Hierin worden nieuwe technologieën ingezet om klanten te voorzien van een meer interactieve shoppingervaring. Ook wil het bedrijf op deze manier het bereik van sub-modewerken vergroten. Via een groot scherm in de winkel is extra modeaanbod te zien. Sommige winkels hebben adviseurs met iPads om meer persoonlijke hulp te bieden aan klanten.

Het openen van vestigingen in Nederland is de volgende stap in het plan van M&S om uit te groeien tot een internationale multichannel retailer. Hiermee wil het modehuis minder afhankelijk worden van de Engelse economie.

Lees meer:
'Marks & Spencer wil meer winkels in Nederland'

Bolland onder druk bij M&S

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!