YouBeDo maakt eigen boekenshop mogelijk

YouBeDo.com biedt mensen sinds vorige week de mogelijkheid om een eigen online boekenshop te openen. Net als bij de reguliere omzet van YouBeDo.com gaat tien procent van alle verkopen naar goede doelen, laat medeoprichter Michael van Loenen weten aan RetailNews.

Ambassadeurs van de online boekenwinkel konden als eerste hun favoriete boeken selecteren en via YouBeDo.com verkopen. Dat zijn winkels van mensen die de idealistische visie van het bedrijf delen, stelt hij. "Na twee dagen waren de eerste veertig boekshops al geopend." Het werkt dan ook heel simpel, zegt Van Loenen. "In de eerste stap voeg je de boeken die je hebt gelezen of nog wilt lezen toe. Vervolgens selecteer je een goed doel dat je wil steunen, waarna je de winkel al direct kan activeren."

De eigen winkel kan dienen als soort reclamebureau voor het MKB, stelt Van Loenen. "Het is voor ondernemers een middel om klanten te laten zien wat in hun segment interessante leesvoer is." Zo kunnen zij op hun website doorverwijzen naar de zelfgemaakte boekenshop, terwijl er ook naar de mogelijkheid wordt gekeken om er een widget van te maken.

Ook de gewone consument kan een online boekenwinkel beginnen. "Met deze actie willen we meer gaan bijdragen in de consumentenmarkt en zo de volumes laten groeien", verklaart Van Loenen. YouBeDo.com hoopt door de actie en met de bestellingen van meer multinationals het komende halfjaar flink verder te groeien. "Een miljoen euro aan omzet blijft namelijk nog altijd ons doel", stelt de medeoprichter. De donatieteller op de website, die tien procent van de totale omzet weergeeft, staat ondertussen op ruim dertigduizend euro.

Eerder: YouBeDo: webwinkelen voor een goed doel

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!