Failliet Marlies Dekkers maakt doorstart

Het bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers is woensdag failliet verklaard, maar maakt zich direct op voor een doorstart. De rechter in Rotterdam sprak het faillissement uit. “We hebben op alle terreinen te veel geld uitgegeven”, zegt een woordvoerster van het bedrijf in het Algemeen Dagblad.

Karmijn Kapitaal was de enige overnamekandidaat. Deze investeringsmaatschappij wilde alleen een doorstart als Marlies Dekkers Groep failliet zou worden verklaard. De investeerder wilde niet worden opgezadeld met de enorme schuld, aldus het AD. Deze was ondertussen opgelopen tot 18,2 miljoen euro. Rabobank, de huisbankier van Marlies Dekkers Groep, zal er flink bij inschieten.

Het bedrijf van Marlies Dekkers had veel last van kleine winkels waar ze aan leverden, die door crisis moeite hadden met betalen. Daar bovenop gingen ook nog eens twee leveranciers uit Azië failliet. “We konden onze producten niet op tijd leveren en moesten op zoek naar nieuwe leveranciers. Dat heeft ons verder op kosten gejaagd”, aldus de woordvoerster.

De doorstart betekent dat vijf van de elf winkels van het bedrijf dicht gaan. Er wordt meer gefocust op online verkoop van de lingerie met de kenmerkende bandjes. Marlies Dekkers werkt hiertoe al samen met wehkamp.nl. Het bedrijf gaat zich nog bezinnen over de verkoop via warenhuizen als de Bijenkorf. Volgens de woordvoerster zijn alle contracten met distributeurs en agenten gestopt.

Lees ook:
Miljoenenverlies voor Marlies Dekkers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!