Meer faillissementen in retail

Het aantal faillissementen in de Nederlandse retail is in de eerste negen maanden met 12,4 procent gestegen naar 751. In de eerste negen maanden van 2012 gingen nog 668 winkelbedrijven kopje onder. Dat blijkt uit de gegevens van Faillissementsdossier.nl. In het derde kwartaal gingen 252 retailers failliet, 19,2 procent meer dan de 213 van vorig jaar.

De non-foodsector is in de eerste negen maanden met 592 faillissementen het zwaarst getroffen. In de textiel- en doe-het-zelfbranche vielen met respectievelijk 204 en 86 faillissementen de hardste klappen. Opvallend is de stijging in het aantal failliete computerwinkels: dertig tegenover negen vorig jaar. Het aantal failliete meubelzaken daalde juist van negentig naar 64.

In de foodsector gingen 76 bedrijven op de fles, evenveel als vorig jaar. In de 'detailhandel via postorder en internet' liep het aantal faillissementen op van veertig naar 45 winkels. Verder gingen vijf benzinestations, negen bedrijven in de markthandel en dertien in de 'colportage, straathandel en detailhandel via overige distributievormen' ten onder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!