Shopkorting keert miljoen aan voordeel uit

Cashbacksite shopkorting.nl heeft voor een miljoen euro aan korting uitbetaald en voorziet verdere groei. Dat vertelt algemeen directeur Ared Yelkenci van het platform aan RetailNews.

“We krijgen elke dag ongeveer tweehonderd nieuwe leden”, zegt Yelkenci. “Ik denk dat het plafond nog niet is bereikt. We kunnen nog wel twee keer zo groot worden.”

Het online platform levert leden korting op de prijs van hun internetaankoop bij aangesloten webshops. Shopkorting ontvangt een commissie over de aankoop en deelt die met de consument. Die krijgt het bedrag in zijn persoonlijke Shopkorting-account. Vanaf tien euro kan het tegoed op zijn bankrekening worden gestort. Veel mensen sparen hun voordeel bij elkaar op. “Onze werkelijke omzet ligt daardoor zelfs hoger”, legt Yelkenci uit. “We verwachten dat onze omzet dit jaar 1,4 miljoen euro bedraagt.”

Shopkorting vaart wel bij de crisis. “Mensen shoppen bewuster en zoeken meer naar korting als ze een online aankoop doen”, vertelt Yelkenci. De site heeft volgens hem nog steeds bestaansrecht als de economie aantrekt. “De meeste Nederlanders letten van nature goed op de knip. Bovendien weten slimme shoppers hoe ze de meeste korting op internet kunnen krijgen. We hebben een grote database met vaste leden, maar ik verwacht dat nieuwe mensen ons ook weten te vinden, omdat ze bij ons het voordeligst uit zijn. Ze krijgen namelijk onze korting, maar kunnen daarbij ook kortingscodes van de aangesloten webwinkels gebruiken.”

Ruim 1400 retailers hebben zich verbonden aan de site, waaronder Zalando, bol.com en Wehkamp.nl. Shopkorting.nl zorgt naar eigen zeggen dat aangesloten webshops nieuwe klanten krijgen, en dat bestaande klanten vaker terug komen. Inmiddels telt de cashback website 276.000 leden.

De formule denkt in de toekomst de omzet voor webwinkels te ‘verdrievoudigen’. Het aantal aangesloten webshops groeit volgend jaar tot zo'n 1.750, schat Yelkenci. Hij verwacht dat het aantal leden in 2014 groeit naar 300.000.

Eerder: Shopkorting breidt uit naar België

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!