Cosmeticaketen Inglot maakt doorstart

De Nederlandse tak van de Poolse cosmeticaketen Inglot maakt in afgeslankte vorm een doorstart. Inglot werd onlangs, drie jaar na haar entree op de Nederlandse markt, failliet verklaard. De winkel in Amersfoort blijft in ieder geval open, laat de nieuwe algemeen directeur Simone Halters weten.

De eerste winkel in Amsterdam werd in oktober gesloten. Inglot had op het hoogtepunt vier winkels in Nederland en enkele shop-in-shops bij V&D. Wereldwijd beschikt het cosmeticaconcern over meer dan driehonderd winkels, onder meer in grote steden als New York, Londen, Barcelona en Milaan. Voormalig directeur Lars Spaan wilde ook in Nederland binnen enkele jaren tientallen winkels openen.

Dat succes in ons land achterwege bleef, lag volgens branchevereniging NCV aan de positionering van het merk. "Andere nieuwkomers weten zichzelf wel in de markt te zetten. Denk maar aan Rituals", stelt een woordvoerder. Het publiek dat Inglot aantrekt, voornamelijk 'jonge meiden', loopt volgens Halters niet rond in luxestraten, terwijl de winkels daar wel gevestigd waren.

In tegenstelling tot haar onlangs overleden voorganger focust Halters zich meer op de winkels zelf, dan op het openen van nieuwe vestigingen. "We moeten de winkelvloer optimaliseren voordat we verder uitbreiden", stelt zij. Daarnaast wil zij ook snel een webshop lanceren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!