Amazon start met zondagbezorging

Amazon.com start nog deze maand met de bezorging van online bestellingen op zondag. De webwinkelgigant is daarvoor een samenwerking aangegaan met U.S. Postal Service. Op 17 november komt de dienst in New York en Los Angeles beschikbaar, andere grote steden staan voor volgend jaar op de planning.

De pakketten worden door Amazon op zaterdagavond of zondagochtend vanuit een magazijn naar een locatie van Postal Service vervoerd, waarna de logistiek dienstverlener de bestellingen naar de klant brengt. De etailer rekent geen extra kosten en laat klanten daarnaast niet specifiek voor zondagbezorging kiezen. Een bestelling wordt direct verzonden wanneer hij beschikbaar is, dus ook op zondag.

In Nederland startten Coolblue en bol.com deze maand in samenwerking met PostNL met bezorging op maandag. Er zijn nog geen concrete plannen om ook zondagbezorging mogelijk te maken, laat woordvoerders van beide spelers weten aan RetailNews. Coolblue tekent daarbij aan dat het webwinkelbedrijf daarvoor deels afhankelijk is van zijn logistiek partner.

Bezorging op zondag maakt momenteel nog geen onderdeel uit van het aanbod van PostNL, laat zijn woordvoerder desgevraagd weten. "Het is wel een ontwikkeling die wij in de gaten houden." Op dit moment gaat de meeste aandacht van PostNL volgens hem echter uit logistieke ontwikkelingen in de foodsector.

Eerder: Coolblue en bol.com bezorgen op maandag

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!