'Belgische tak Free Record Shop mogelijk failliet'

Free Record Shop bekijkt de mogelijkheden voor een nieuw faillissement voor zijn Belgische tak om een doorstart met minder winkels te realiseren. Dat meldt Entertainment Business op basis van meerdere bronnen uit de muziekindustrie.

De winkelketen beschikt nu over 68 filialen in België. Daar zitten volgens Paul Dumas van eigenaar ProCures 'slechte winkels in'. Waar de filialen in Nederland inmiddels zijn schoongemaakt, is dat bij onze zuiderburen nog niet gebeurd. "België deed het beter dan Nederland, maar de Belgische winkels lijden ook al twee jaar verlies", zegt hij in Het Financieele Dagblad.

Een mogelijk nieuw faillissement is ter sprake gekomen tijdens de gesprekken met Hilco, de Britse investeringsmaatschappij die Free Record Shop te hulp schiet om onder meer de winkels bevoorraad te krijgen voor de decembermaand. De eigen middelen van ProCures, sinds medio juli eigenaar van de winkelketen, zijn volgens Dumas niet toereikend.

Dumas maakte eveneens bekend dat de winkels van Free Record Shop nog altijd verliesgevend zijn. Waar de 120 vestigingen in de Benelux voor het faillissement een weekomzet van twee miljoen euro draaiden, ligt dat bedrag nu op een miljoen. Bij een weekomzet van 3,1 miljoen euro draait Free Record Shop break-even, aldus Dumas.

Eerder: Van Geest al weer weg bij Free Record Shop & Britse investeerder stapt in Free Record Shop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!