Detailhandel sleept winkeldieven voor de rechter

Brancheorganisatie Detailhandel Nederland spant rechtszaken aan tegen winkeldieven die ondernemers weigeren een schadevergoeding te betalen. De eerste vijf zaken worden deze maand voor de rechter gebracht.

Momenteel betaalt tachtig procent van de dieven de standaard schadevergoeding van 181 euro. Een op de vijf weigert echter aan de eis van de winkeliers te voldoen. “Onze winkels worden leeggeroofd en sommige mensen denken dat ze er zomaar mee wegkomen. Niet dus”, stelt secretaris winkelcriminaliteit Jelger Zee van Detailhandel Nederland in het Algemeen Dagblad.

Het aantal schadeclaims is in een jaar tijd met vijftien procent toegenomen van 6625 naar 7634. De winkeldieven die de schadevergoeding hebben betaald zijn gezamenlijk goed voor ruim 1,1 miljoen euro. “Ons doel is dat uiteindelijk alle winkeldieven de schade vergoeden die ze veroorzaken bij winkeliers”, aldus Zee.

Om een schadevergoeding van 181 euro te kunnen eisen moet de winkelier aangifte doen bij de politie. Het bedrag komt bovenop een eventuele straf van politie en justitie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!