Etam Groep knokt voor zwarte cijfers

Modeconcern Etam Groep hoopt aan het eind van dit jaar zwarte cijfers te kunnen schrijven. Dat laat ceo John van der Ent weten aan Management Team. “Daar moeten we nog hard voor knokken.”

Vorige maand bleek uit een rechtbankverslag dat het moederconcern van Miss Etam en Promis het vorige boekjaar een miljoenverlies heeft geleden. Dat komt volgens de ceo mede door de kosten van de reorganisatie, die het concern begin vorig jaar aankondigde. Dit jaar hoopt hij break-even te kunnen draaien. “Maar in het boekjaar 2014/2015 verwacht ik weer een positief resultaat”, aldus Van der Ent.

De ceo krijgt naar eigen zeggen de tijd van aandeelhouders. Nieuwe winst vinden is volgens hem namelijk een proces van ‘trail and error’. “‘Dat kun je alleen doen als je een krachtige partij achter je hebt, die de ruimte en investering geeft om dingen uit te proberen. Het boek van de nieuwe retail is namelijk nog niet geschreven.”

Etam Groep beschikt over ruim 130 winkels van Miss Etam en 65 van Promiss. Ceo John van der Ent liet in het decembernummer van RetailTrends weten met Miss Etam, Promiss of een nieuwe formule de grens over te willen. Het modeconcern doet marktonderzoek in omringende landen om de uitrol te bepalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!