DPD lanceert bezorging binnen een uur

DPD Pakketservice levert pakketten van Nederlandse consumenten binnen een uur af. Dat heeft de logistiek dienstverlener donderdag bekendgemaakt. Het huidige tijdvak van de consumentendienst Predict is drie uur.

Ontvangers in Amsterdam, Rotterdam en Midden-Nederland kunnen al gebruikmaken van de één-uurdienst van Predict. Binnenkort volgen Limburg en Noord-Brabant, aldus de pakketbezorger. Voor het einde van dit jaar moet de dienst in het hele land beschikbaar zijn.

De bezorging binnen een uur is een initiatief om zowel consumenten als retailers zo goed mogelijk te bedienen, zegt ceo Michaël van Ooijen van DPD Nederland. “We kijken continu naar de uitdagingen en wensen van onze klanten en stemmen hier onze dienstverlening voor webshops op af.”

De pakketvervoerder zet in op verdere uitbreiding van zijn diensten in Nederland. Zo wil de bezorger dat een pakket kan worden doorgestuurd naar een DPD ParcelShop, waar shoppers hun bestelling kunnen afhalen en retourneren.

Daarnaast werkt de logistieke speler aan de introductie van 'Follow My Parcel'. Hierbij kunnen consumenten de chauffeur tot vijftien minuten voor bezorging realtime volgen en desgewenst de bezorging aanpassen. Deze dienst is al gelanceerd in Groot-Brittannië.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends