New Babylon voor één euro verhandeld

De Rotterdamse vastgoedonderneming Fortress heeft New Babylon in Den Haag voor een euro van de hand gedaan. Propertize is de nieuwe eigenaar van het project dat circa vierhonderd miljoen euro heeft gekost. Het genationaliseerde SNS Property Finance was al voor de helft eigendom van het gebouw.

New Babylon is een van de grootste vastgoedprojecten in Nederland van de afgelopen jaren. Het winkelcentrum dat in het pand gevestigd is opende vorig jaar officieel zijn deuren. Voor Fortress, dat al jaren onder toezicht van zijn financiers staat, was New Babylon veruit het grootste project, meldt Het Financieele Dagblad.

“Als een deelneming niets meer waard is, kan je er beter afscheid van nemen”, stelt Fortress-directeur Roeland Voerman. Propertize was behalve financier ook verantwoordelijk voor een belangrijk deel exploitatie. De vastgoedbank neemt de financiële risico’s nu volledig op zich, terwijl eventuele winsten ook voor Propertize zijn. Het volledige investeringsbedrag zal volgens vastgoedexperts echter nooit terugverdiend worden in de huidige markt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends