Meerdere gegadigden voor Scapino België

Macintosh Retail Group is volop in gesprek met meerdere partijen over de overname van de Belgische winkels van Scapino. Gezien de progressie durft het retailconcern te stellen dat de verkoop eind dit jaar of begin volgend jaar wordt afgerond. Dat laat de nieuwe ceo Kurt Staelens weten aan RetailNews.

Macintosh maakte in april van dit jaar bekend de winkels van Scapino in België van de hand te doen om zich te focussen op zijn kernactiviteiten. De keten van 25 winkels heeft een te kleine omvang om als discounter te renderen, aldus het concern achter schoenenketens als Invito, Dolcis en Manfield.

Of de winkels gezamenlijk of per stuk worden verkocht, is volgens Staelens nog niet besloten. Welke partijen geïnteresseerd zijn in de winkels van Scapino, kan hij niet zeggen. De handelsnaam Scapino verdwijnt in ieder geval uit België, omdat die niet te koop staat.

Macintosh voert nog geen gesprekken over de verkoop van woondiscounter Kwantum. Die formule staat sinds april in de etalage, omdat het concern zijn profiel wil aanscherpen naar een pure fashionspeler. Doordat Macintosh over een nieuw financieringspakket ter waarde van 180 miljoen euro beschikt, heeft het volgens Staelens ‘veel meer zuurstof om het optimale moment voor verkoop uit te kiezen.’

Staelens verwacht dat Kwantum als discounter als eerst gaat profiteren van de aantrekkende huizenmarkt. Wanneer die trend de komende maanden terug te zien is in de cijfers van Kwantum, zal Macintosh volgens hem op de ‘verkoopknop drukken’. Oprichter Joop Steenbergen liet al weten de keten graag terug te willen kopen. “Als we overgaan tot verkoop zullen we met alle professionele partijen om de tafel gaan”, aldus Staelens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!