Esprit test veganistische schoencollectie

Esprit heeft samen met dierenrechtenorganisatie PETA een tijdelijke veganistische schoenenlijn ontwikkeld. De collectie is zowel in de fysieke winkels binnen Europa als de webshop verkrijgbaar.

De schoenenlijn bestaat uit gympen die gemaakt zijn van milieuvriendelijk geproduceerd kunstleer en canvas. De producten zijn herkenbaar aan veganistische labels die aan de schoenen hangen. “We zijn blij met de samenwerking met PETA omdat er daardoor meer transparantie in labeling ontstaat en we onze bewuste klanten beter kunnen informeren”, aldus Martin Krist, global businessmanager schoenen bij Esprit.

Daarnaast ziet hij de samenwerking als een grote stap voorwaarts voor de retailer om veganistische fashionitems tot een commercieel product te ontwikkelen. “Esprit stelt een goed ethisch voorbeeld van duurzaamheid dat retailers wereldwijd kunnen volgen”, zegt associate director Mimi Bekhechi van PETA.

Esprit ziet de schoenenlijn als pilot en overweegt uitbreiding van het programma in de toekomst. In 2013 bood de fashionretailer tijdelijk veganistische pumps aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!