Walmart zet vol in op medische zorg

Walmart wil met de opening van zorgklinieken zijn positie verstevigen op de medische markt. ’s Werelds grootste retailer heeft op vijf locaties een kliniek geopend waar klanten terecht kunnen voor basale medische dienstverlening. Een zesde opent binnenkort.

Walmart kiest daarbij voor gebieden waar weinig dokters zijn en waar medische zorg erg duur kan zijn. Consumenten betalen veertig dollar voor een consult. Medewerkers en hun kinderen die lid zijn van de verzekering van de retailer betalen vier dollar per consult. Verpleegkundigen die vrijwel dezelfde medicijnen mogen voorschrijven als artsen en medische assistenten zijn er werkzaam.

Walmart wil naar eigen zeggen volledige zorg bieden, onder meer aan patiënten die lijden aan een chronische ziekte. De klinieken zijn zeven dagen per week geopend. De retailer mikt als medische dienstverlener op een positie van een one-stop shopping bestemming. “Als de klinieken worden uitgerold in de vestigingen op het platteland, kunnen ze een groot gat in het medische ecosysteem vullen”, aldus analist Skip Snow van Forrester Research.

Walmart bood al in circa honderd vestigingen verspreid door de Verenigde Staten acute zorgverlening aan. Consumenten kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld kneuzingen of lichte snijwonden. Tientallen van deze klinieken moesten hun deuren sluiten vanwege managamentproblemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!