Zara schrapt ´racistisch´ shirt

Zara heeft een damesshirt uit de handel gehaald, nadat het op social media werd bestempeld als racistisch. Op het shirt, dat begin augustus in de winkels kwam te hangen, staat de tekst ‘white is the new black’.

Volgens de fashionretailer ging de tekst puur over de trends in modekleuren, zoals een soortgelijk t-shirt de opdruk ‘leopard is the new black’ heeft. De keten heeft het artikel na een flinke dosis kritiek toch uit de winkels en van de webshop gehaald.

De tekst ligt de afgelopen weken nog gevoeliger vanwege de rellen die gaande zijn in de Amerikaanse stad Ferguson. Daar werd op 9 augustus een donkere jongen doodgeschoten door een blanke politieman.  

De producten van fashionretailers liggen vaker onder vuur. Zo haalde H&M eerder dit jaar een shirt uit de handel, waar een davidster in het midden van een schedel op stond. De Britse online winkel Zazzle.com mocht niet langer een shirt met ‘nothing tastes as good as skinny feels’ verkopen, omdat dit kinderen eetstoornissen zou kunnen aanpraten. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends