Retailers weigeren Apple Pay

Amerikaanse retailers waaronder Walmart, Best Buy en 7-Eleven werken samen aan de ontwikkeling van hun eigen mobiele betaalapp met de naam CurrentC. Consumenten kunnen in hun vestigingen niet met de betaaldienst Apple Pay afrekenen, die in oktober gelanceerd is.

Best Buy startte met de installatie van NFC-scanners die nodig zijn voor Apple Pay, maar heeft die naar eigen zeggen uit kostenoverwegingen uitgeschakeld. Apple heeft volgens zijn eigen website 34 retailers aan boord, die het Apple Pay-systeem ondersteunen, waarvan er acht onderdeel zijn van Foot Locker en één Apple zelf is.

De retailers die Apple Pay niet willen gebruiken, lanceren naar verwachting volgend jaar hun eigen app CurrentC. Consumenten kunnen daarmee via een QR-code aan de kassa afrekenen. Het bedrag wordt direct van hun bankrekening afgeschreven. Daardoor spelen banken of creditcardmaatschappijen geen rol in de transactie en kunnen ze geen commissie berekenen, in tegenstelling tot betalingen met behulp van Apple Pay.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!