'Primark volgt Zara en IKEA naar Zwolle'

In navolging van grote retailers als Zara en IKEA opent ook Primark een vestiging in Zwolle. De Ierse modeketen is dichtbij een huurovereenkomst voor een winkel aan de Melkmarkt, zo melden verschillende bronnen aan De Stentor.

Wanneer de winkel van Primark in Zwolle moet openen is nog onduidelijk. Ontwikkelaar DLH moet de leegstaande panden op de Melkmarkt eerst slopen. Het ontwerp van de nieuwbouw zou volgens De Stentor helemaal zijn afgestemd op de Ierse modeketen. Zo zijn de geplande woningen die boven winkels zouden komen uit de tekeningen geschrapt, om ruim drieduizend vierkante meter extra winkelruimte te creëren.

Primark beschikt momenteel over tien vestigingen in ons land. Voor het einde van dit jaar volgen nog winkelopeningen in Rotterdam Zuidplein en Den Haag. Wereldwijd heeft de kledingdiscounter bijna driehonderd filialen.

Zara maakte eerder dit jaar bekend zijn deuren in Zwolle te willen openen, maar komt waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2017. IKEA ging afgelopen april van start met de bouw van zijn langverwachte vestiging in de Overijsselse stad en verwacht die winkel komend voorjaar te openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!