'Aanpassingen bij Aldi staan stil'

De verbeteringen van het personeelsbeleid van Aldi zijn gestokt sinds het ontslag van financieel directeur en onderhandelaar Piet Vink. Dat stelt CNV Dienstenbond dat voor de oprichting van een centraal medezeggenschapsorgaan pleit. Omdat veel van de klachten van werknemers breed in het concern spelen is een gezamenlijk medezeggenschapsorgaan nodig om met de holdingdirecteur afspraken te maken, aldus de vakbond.

Vink werd ontslagen nadat hij kritiek had geuit op de leiderschapsstijl van ceo Flor du Poy. De autonomie van de directeuren is volgens de bond nihil. “Bijna alle directeuren hadden openlijk Vink hun steun betuigd, maar inmiddels durft geen enkele directeur af te wijken van de ingezette lijn van ceo Flor du Puy”, aldus CNV-bestuurder Roos Rahimi. Het beleid van Du Puy is volgens haar 'de lijstjes vanuit het plan van aanpak afvinken, dat is opgesteld naar aanleiding van het rapport van de Arbeidsinspectie, en de teugels aanhalen zodra het gevaar geweken is.'

Aldi laat in een reactie aan Levensmiddelenkrant weten dat veranderingen tijd kosten. De opstelling van CNV Dienstenbond draagt volgens de supermarktketen niet bij 'aan de constructieve processen die intern gaande zijn’. In juli liet de discounter al weten werk te willen maken van een beter personeelsbeleid en de interne communicatie. “Wij werken positief naar de toekomst. We hebben onze medewerkers hoog op de agenda staan en maken stappen in de goede richting om ons personeelsbeleid verder te ontwikkelen.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends