De Nederlandse kledingketen Shoeby opent op 29 november in Den Haag de deuren van zijn grootste vestiging ooit. De winkel van 750 vierkante meter komt in de Vlamingstraat, laat recruiter Svenja Roos weten aan FashionUnited.

Het winkelpand beschikt over vier verdiepingen en is daarmee flink groter dan de reguliere Shoeby-winkels, die veelal over zo’n tweehonderd vierkante meter beschikken. De extra ruimte wordt onder meer ingevuld met een horecagelegenheid en een beautycorner.

De klant kan er daardoor niet alleen terecht voor kleding, maar ook voor eten en drinken, een nieuw kapsel en make-up. Shoeby wil van de winkel een ‘ware belevingswereld’ maken, zegt Roos. De moderetailer zet daar de nieuwste technologische innovaties voor in, zoals grote verkoopzuilen en videoschermen voor het genereren van ideeën voor outfits.

In 2008 ontvouwde moederconcern Van Deursen Group al de plannen voor megastores, waarbij ook ruimte werd gemaakt voor de andere formules van het concern. De Haagse vestiging is volgens Roos echter niet vergelijken met deze winkels, waar ook het assortiment van Lake Side en Jilly & Mitch in is opgenomen.