PostNL en bol.com breken eigen records

PostNL bezorgt vandaag voor het eerst meer dan een miljoen pakketten in Nederland. De logistiek dienstverlener komt dinsdag bij een op de zeven huishoudens in ons land langs, zegt algemeen directeur Gerrit Mastenbroek van PostNL Pakketten.

De komende weken wordt de grens van een miljoen nog een aantal keer overschreden, verwacht PostNL. De pakketbezorgers en negentien sorteercentra werken inmiddels op volle sterkte, onder meer door de inzet van een paar honderd extra medewerkers.

In de laatste zes weken van het jaar worden doorgaans dertig tot 35 procent meer pakketten bezorgd. Populaire afzenders zijn volgens PostNL op dit moment Bart Smit, Intertoys en bol.com. De laatstgenoemde webwinkel laat weten op het hoogtepunt acht artikelen per seconde te verkopen. In totaal is er maandag een recordaantal van meer dan tweehonderdduizend bestellingen gedaan bij de Ahold-dochter. De gemiddelde uitgave bij bol.com ligt op 25 euro, een halve euro meer dan vorig jaar. De inwoners van de provincies Utrecht en Noord-Holland shoppen relatief het meest online.

De laatste maandag voor pakjesavond is volgens bol.com traditioneel goed voor de drukste avond van het jaar, met een piek tussen negen en tien uur. Deze dag valt samen met Cyber Monday in de Verenigde Staten, waar massale kortingen zorgen voor een hoogtepunt in online aankopen. Dit jaar spendeerden Amerikaanse consumenten fors meer online, zo blijkt uit de eerste cijfers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends