Forever 21 kijkt voor grote expansie naar Nederland

Modeketen Forever 21 wil de komende drie jaar vijftig nieuwe winkels openen in grote steden in Europa. De nieuwe winkels komen onder meer in Nederland, evenals in Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Polen en Tsjechië. Dat meldt Property Week.

Forever 21 beschikt momenteel over een vestiging in de Amsterdamse Kalverstraat, terwijl er gesprekken zouden lopen over een filiaal in Rotterdam. De retailer zoekt winkellocaties van zo’n vijftienhonderd tot tweeduizend vierkante meter in de grote winkelstraten. De gemiddelde winkel is momenteel zo’n 3500 vierkante meter.

Forever 21 bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum in Bergen op Zoom, dat medio dit jaar opgeleverd wordt. Het nieuwe verdeelpunt zal bijna drie keer zo groot worden als het huidige centrum, dat een vloeroppervlak van 7800 vierkante meter telt.

De Amerikaanse keten liet eerder al weten zijn winkelbestand wereldwijd te willen verdubbelen. Daarvoor moeten er tegen 2017 zo’n zeshonderd vestigingen bijkomen. Het merendeel van de huidige vestigingen staat in zijn thuisland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!