Adidas eert Superstar in stijl

Albert Heijn opent een bio pop-up store, HEMA introduceert de HEMARKT tijdelijk in Den Haag en IKEA brengt zijn kunstcollectie voor even onder de aandacht in Amsterdam. Met het pop-up summit dat donderdag in Rotterdam plaatsvindt lijkt het wel de week van de pop-up store. Adidas kon zich dan ook geen mooier moment voorstellen voor een tijdelijke vestiging ter ere van zijn Superstar sneaker.

Al is het de vraag of het sportmerk in Seoul iets van de tijdelijke heisa in ons land meekrijgt. De Duitsers zijn daar vooral bezig met het jubileum van zijn Superstar sneaker, die veertig jaar geleden voor het eerst werd gedragen. Adidas wil met de pop-up store laten zien dat Superstar 'niet is wat je denkt dat het is'.

Het doel voor het bureau Urbantainer was om een ruimte te creëren die de betrokkenheid en evolutie van het merk binnen de popcultuur laat zien. Daarvoor is de locatie zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten. Gaas, stalen panelen, metalen pijpen, staalplaten en oud hout moeten zorgen voor 'een verfijnde, maar ruwe omgeving met een natuurlijke overgang tussen leegte en volheid'.

De winkel is verdeeld in zes thema's, waarin stuk voor stuk de geschiedenis van Superstar centraal staat. De binnenplaats moet bezoekers terugbrengen naar een basketbalveld uit de jaren zeventig, de plek waar de schoenen van Superstar hun debuut maakten. Een winkel met producten rond de sneakerlijn kon uiteraard niet ontbreken.